10e en 12e op KPN NK Allround! Verslag van Muriël

Het weekend van 26 en 27 januari staat in het teken van het KPN NK allround/sprint. Op het NK allround stonden ik en Marit aan de start en met het NK sprint deed Anouk mee.

De eerste dag stonden de 500 meter en 3000 meter op het programma van het allround toernooi. Marit en ik begonnen het NK heel goed en reden een sterke 500 meter met beide een persoonlijk record! Marit belandde net naast het podium en werd heel netjes 4e. De 6e plaats was voor mij ook een uitstekend begin.

De 3000 meter mochten wij al snel daarna rijden. Ik startte al in rit 3 tegen Sterre Jonkers. Ik begon de race heel sterk en bleef goed doorrijden. Dat resulteerde ook weer in een persoonlijk record voor mij. Marit startte een rit na mij en reed ook een super rit en noteerde een goede tijd. Ook voor haar een dik persoonlijk record! In het tussenklassement stonden we 10e en 11e!

De zondag was het tijd voor de 1500 meter en voor de beste 8 geklasseerden na de 1500 meter een 5 km. Met een lage luchtdruk en een mooie ijsvloer in Thialf reden Marit en ik beide weer flink onder ons persoonlijk record! Dat was voor Marit voor het eerst onder de 2 minuten grens!

Mede door het uitverkochte Thialf en de omstandigheden hebben we beide een super toernooi gereden met persoonlijke records op alle afstanden. Na de 1500 meter stonden we 10e en 12e in het klassement en was dat net tekort voor de 5 km. Dit weekend was erg geslaagd! En ik heb van Thialf genoten!

Muriël Meijer

Foto’s: Erik de Weerd