KPN NK Allround! – Verslag van Muriël

Het KPN NK Allround is voor de meeste rijders in ons team wel het hoogtepunt van het seizoen! In een vol Thialf mogen schaatsen en jezelf kunnen meten met de schaatstop in Nederland!

Bij dit toernooi stonden vijf rijders van RTC Oost aan de start. Eline Jansen, Paulien Verhaar en Lasse Hiddink maakten hun debuut. Marit Steunenberg en ik stonden er voor het 3e jaar op rij.

Zaterdag
De eerste dag stond de 500 en 3000 meter voor de dames op het programma. Voor Lasse was het programma iets langer en hij mocht de eerste dag de 500 en 5000 meter rijden.

De 500 meter eindigde voor Paulien in een PR en hier werd ze gedeeld 8e mee! Ik reed een degelijke tijd, vlak boven mijn PR en werd er 11e mee. Marit reed met een paar misslagen naar de 13e plek en Eline reed dicht bij haar PR en werd uiteindelijk 20e.
De 3000 meter werd kort daarna geschaatst en was een leuke RTC oost onderonsje. Het begon al gelijk in rit 2 met een leuke rit (Marit tegen mij). We begonnen heel mooi gelijk op maar uiteindelijk won ik de rit. Ik reed 2 seconden boven mijn PR en Marit reed haar snelste seizoenstijd!
In rit 4 mochten ook Eline en Paulien tegen elkaar! Paulien begon heel snel en reed bijna de hele rit heel vlak! Eline kwam nog heel goed terug de laatste rondjes en reed ook een degelijke tijd!
Paulien werd met haar tijd 12e, Eline werd 15e, ik werd 16e en Marit 20e.

Voor Lasse was het een lange dag want hij mocht rond 12 uur in de middag de 500 meter rijden. Hij reed een hele goede rit en dat resulteerde in een persoonlijke record! Hiermee werd hij 16e.
Pas na de eerste dag van het NK sprint en de 3000 meter vrouwen van het NK allround mocht Lasse de 5000 meter rijden. Desalniettemin reed Lasse ook deze afstand heel goed! Hij ging er gewaagd in en hield de snelheid heel lang vast. Na de zware laatste ronden reed hij alsnog een persoonlijke record! Hij werd met deze tijd 15e.

Zondag
De tweede dag stond de 1500 meter op het programma voor de dames en heren. De beste 8 van het klassement bij de dames mogen naderhand ook nog een 5000 meter rijden en bij de heren is dat een 10000 meter.

Eline mocht de tweede dag het spits afbijten en reed in haar eentje in de eerste rit een keurige rit. Haar tijd was goed voor een 18e plaats.
Marit reed een paar ritten daarna een goede 1500 meter en werd daarmee 14e.
Ik probeerde er snel in te gaan, maar helaas kon ik dit niet goed vasthouden. Ondanks dit ik reed wel een snelste seizoenstijd. Ik werd met die tijd 11e.
Paulien had een goed begin maar werd halverwege de rit gehinderd en dat kostte haar snelheid. Ze reed uiteindelijk nog vlak boven haar pr en werd hiermee 8e!
In het eindklassement werd Eline 18e, Marit 15e, ik werd 12e en Paulien kwam net buiten de top 8 op de 9e plaats. Dus voor ons allen was dit de laatste afstand van het weekend.

Lasse reed daarna de 1500 meter en reed weer een hele goede race! Hij had een goede tegenstander en versloeg hem op de laatste meters. Het resulteerde voor hem wederom in een persoonlijke record. Hij werd heel knap 9e op deze afstand.
In het eindklassement werd hij 14e! Een heel mooi weekend voor hem.

Geschreven door Muriël Meijer

Foto’s zaterdag: Erik de Weerd
Foto’s zondag: Michael Verbeek