Landelijke Selectiewedstrijden – Verslag van Lasse

Afgelopen weekend waren in Kardinge, in Groningen, de landelijke selectiewedstrijden voor het NK Sprint en het NK Lange afstanden.

Op zaterdag was de sprint aan de beurt: Amée, Ruben, Chris, Boika, Jens en Lasse reden hier met de missie zich voor het NK te plaatsen. Deze missie is grotendeels geslaagd, alleen Jens heeft zich door polsblessure moeten afmelden voor de 1000 meter en zich daardoor niet weten te plaatsen. Amée reed na twee goede afstanden uiteindelijk eenvoudig naar het NK. Ze werd 1e in de einduitslag. Voor Ruben en Chris was plaatsing eveneens vrij makkelijk. Ze werden knap 1e en 2e in de einduitslag.

Bij de A-junioren, bij Boika en Lasse, leek plaatsing in eerste instantie een stuk ingewikkelder te worden, vooral ook omdat er maar zes rijders zich zouden plaatsen, in tegenstelling tot tien bij de B-junioren. Na de eerste afstand, de 500 meter stond Boika zevende en Lasse tiende, er moest dus terrein worden goedgemaakt. Op de 1000 reed Boika naar een knappe derde tijd, waardoor hij een mooie vierde plaats in het klassement veroverde, Lasse reed zelfs de tweede tijd op de 1000 meter en mocht naar het spreekwoordelijke podium.

Zondag reed Jorian de selectiewedstrijd 3000 meter. Ook hij heeft zich geplaatst! Hij werd 8e.

Al met al een geslaagd weekend voor bijna alle rijders van RTC Oost.

Groet,
Lasse

Foto’s: Michael Verbeek en Sportfoto’s