Mijn KPN NK Sprint – verslag van Anouk

Een hele fijne week trainen ging aan dit toernooit vooraf. Samen met Marit en Muriël, die het NK Allround reden, heb ik een goede voorbereiding gedraaid. Ik was fit en helemaal klaar voor de start!

Zaterdagmiddag begon het toernooi met een 500 meter. Ik had een redelijke opening, alleen mijn ronde viel wat tegen. De eindtijd was ook niet wat ik verwacht had. Mijn focus ging dus naar de volgende afstand, de 1000 meter. Op deze 1000 meter kwam ik, door mijn wat mindere opening niet goed door de eerste bocht. Daarnaast lukte het mij niet om er in de laatste ronde alles uit te halen, waardoor ik meer verwacht had, maar reed ik uiteindelijk toch een persoonlijk record (PR)!

Met veel motivatie ging ik de tweede wedstrijddag in. Ik mocht deze dag aftrappen in rit 1 op de 500 meter. Deze afstand opende ik langzamer dan zaterdag, maar de ronde ging wel sneller. Ik reed dan ook een klein PR, waardoor er 4 honderdste van mijn oude tijd af ging. Ik had gehoopt op meer, maar op dit moment zat er helaas niet meer in. De snelle ronde gaf mij wel veel vertrouwen mee voor de slotafstand: de laatste 1000 meter, diezelfde zondagmiddag. 8 minuten voor mijn start kregen wij pas de startlijst te horen, door een val en een DQ van twee andere rijders uit het klassement. Dit zorgde er ook voor dat ik alleen moest schaatsen, zonder tegenstander.
Deze 1000 meter opende ik wel goed. Ook de eerste ronde kwam heel makkelijk en was een goede ronde. Echter was weer de laatste ronde niet goed, waardoor ik niet de tijd reed die ik graag op het ronde bord had willen zien staan. Ook op deze 1000 heb ik toch een PR weten te rijden en de tijd van zaterdag uit de boeken gereden, namelijk 1.19.02.

Naast mijn persoonlijke ervaring en races was het een ontzettend mooi toernooi om te zien, omdat er heel erg hard werd gereden!

Anouk Sanders

Foto’s: Erik de Weerd