NK Jeugdmarathon met Eline, Famke en Eva

Op 16 februari vond het NK Marathon plaats in Dronten. Van het RTC stonden Eva Olde Hampsink (junior A), Famke Minnee (junior B) en Eline Jansen (junior B) aan de start.

Eva mocht als eerst rijden, ze kon mooi mee met de groep. Eva moest 35 rondjes rijden. Uiteindelijk waren er twee meiden ontsnapt die nummer één en twee werden. Eva ging met het peloton mee voor de eindsprint en werd mooi 11e!

Daarna konden Famke en Eline van start. Al na een paar rondjes ontsnapte een meisje. Famke en Eline gingen hier na een paar rondjes achteraan, maar konden de voorsprong op het peloton niet volhouden. Op 6 rondjes voor het einde ging er opnieuw iemand vandoor. Eline ging hier achteraan, maar was net telaat. Ze heeft 5 rondjes alleen achter haar aan gereden, maar kwam net niet bij haar.
Toen ze de laatste ronde inging kwam het peloton weer bij haar en kon ze niet meedoen met de eindsprint. Famke reed nog goed in het peloton en kwam heel goed mee met de eindsprint. Ze eindigde net als 4e! Eline eindigde als 17e.

Eline Jansen

Foto’s:
Junioren A: Herbert Driesen
Junioren B: In Focus Photogaphy – Hanneke Mennens