KNSB Oost RTC

KNSB Oost RTC is het schaatsteam van de toekomst in Oost Nederland. Dit Regionale Talenten Centrum is ontstaan om het vroegere Jong Oranje te vervangen. De KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) heeft KNSB Oost RTC aangewezen om talentvolle sporters op te leiden tot topsporters. Op dit moment bestaat KNSB Oost RTC uit een langebaanselectie. In de toekomst worden hier ook shorttrack-, kunstrijd- en skeelerselecties aan toegevoegd.

Langebaanschaatsen bij KNSB Oost RTC

Het Oosten van Nederland heeft veel grote namen voortgebracht: Evert van Benthem, Erben Wennemars, Stefan Groothuis, Wouter Olde Heuvel, Jan Smeekens, Gerard van Velde, Jorien Voorhuis, Jorien ter Mors, de broertjes Mulder, Lotte van Beek, Thomas Krol… Bij KNSB Oost RTC staan talenten te trappelen om in hun voetsporen te treden en komen nu al dicht in de buurt.

Het huidige team van KNSB Oost RTC schaatst, skeelert, fietst, loopt hard en doet aan krachttraining in de omgeving van Enschede. De teamleden zitten deels op een Topsport Talentschool en trainen twee keer per dag. De missie van deze selectieleden is door te breken op nationaal en internationaal niveau.

Sinds 2015 heeft het team al deelgenomen aan wedstrijden als:

  • NK Allround en NK Sprint Senioren
  • WK en World Cups Junioren
  • NK Junioren
  • Jeugd Olympische Spelen
  • NK en EK Skeeleren