RTC KNSB-Oost

RTC KNSB-Oost is het schaats-, shorttrack- kunstrijd-, en skeelerselectieteam van de toekomst in Oost Nederland. Dit Regionale Talenten Centrum is ontstaan om het vroegere Jong Oranje te vervangen. De KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) heeft RTC KNSB-Oost aangewezen om talentvolle sporters op te leiden tot topsporters. Op dit moment bestaat RTC KNSB-Oost uit een langebaanselectie. In de toekomst worden hier ook shorttrack-, kunstrijd- en skeelerselecties aan toegevoegd. Zo gaan wij ook in deze sporten topprestaties leveren.

Langebaanschaatsen bij RTC KNSB-Oost

Het Oosten van Nederland heeft veel grote namen voortgebracht: Evert van Benthem, Erben Wennemars, Stefan Groothuis, Wouter Olde Heuvel, Jan Smeekens, Gerard van Velde, Jorien Voorhuis, Jorien ter Mors, de broertjes Mulder, Lotte van Beek, Thomas Krol… Bij RTC KNSB-Oost staan talenten te trappelen om in hun voetsporen te treden en komen nu al dicht in de buurt.

Het huidige team van RTC KNSB-Oost schaatst, skeelert, fietst, hardloopt en doet aan krachttraining in de omgeving van Enschede. De teamleden zitten deels op een Topsport Talentschool en trainen twee keer per dag. De missie van deze selectieleden is door te breken op nationaal en internationaal niveau.

Sinds 2015 heeft het team al deelgenomen aan wedstrijden als:

  • NK Allround Senioren
  • WK en World Cups Junioren
  • NK Junioren
  • Jeugd Olympische Spelen
  • NK en EK Skeeleren