Rabo Holland Cup finale/NK afstanden Neo’s – verslag van Anouk

Finale Holland Cup 2019 - KNSB Oost RTC

Zaterdag begon onze laatste wedstrijd van de Rabo Holland Cup reeks. Dit was tevens het NK voor neo-senioren. Het werd gereden in de Scheg te Deventer, een van onze twee thuisbanen.

Alle drie trapten wij de wedstrijd op zaterdag af met een 500 meter. Marit en Muriel mochten eerst en eindigden vlak na elkaar in 41.30 en 41.12. Marit werd hiermee 18e en Muriel 16e in het Holland Cup klassement en 12e en 11e op het NK bij de neo-senioren. Ik reed de 500 meter in 40.45 en werd hiermee 11e in het Holland Cup klassement en 6op het NK.

Ik mocht als eerste op de 1500 meter van de dames binnen ons team. Na 2.05.75 kwam ik over de finish. Marit kwam na 2.06.61 over de finish. Net nadat ik klaar was met mijn race, hoorde ik iemand heel hard de bocht in glijden en zag ik de tijdswaarneming over het ijs glijden. Toen ik om keek zag ik dat Muriel onderuit was gegaan en dus geen eindtijd neer heeft kunnen zetten. Heel jammer en zelf een beetje pijnlijk. Marit werd met haar tijd 9e in het Holland Cup klassement en 6e op het NK. Toen ik op het scorebord keek zag ik dat ik 5e was geworden in het Holland Cup klassement en gewoon 3e op het NK, een medaille en bosje bloemen voor mij dus!

Op de 1000 meter heeft Muriel gelukkig wel weer kunnen starten. Muriel reed 1.22.14 en werd hiermee 13e in het Holland Cup klassement en 7e op het NK. Marit finishte nog wat sneller, namelijk in 1.21.85 en werd hiermee 11e en 5e. Vlak voor Marit finishte ikzelf, met een tijd van 1.21.65. Ik werd hiermee 10e en 4eop het NK. Helaas net buiten het podium.

Na al deze afstanden was Marit nog zo dapper om een 3 kilometer te schaatsen. Haar 3 kilometer was goed voor een 5e plaats in het Holland Cup eindklassement en een 4e plaats op het NK voor neo-senioren. Ze heeft door haar 5e plaats in het eindklassement van de RABO Holland Cup zelfs nog even €50,- verdiend! Mooi om mee naar huis te nemen dacht ik zo.

Voor mij was het ook mooi om een NK medaille mee naar huis te nemen, omdat dit misschien wel mijn allerlaatste wedstrijd ooit was. Ik stop per maart 2019 met schaatsen, door een niet te combineren functie in de jeugdzorg. Na een hele lange periode van twijfel, heb ik toch de beslissing genomen om te stoppen met topsport. Ik laat een hele mooie periode achter mij en wil iedereen bedanken voor de steun en support!

Anouk Sanders

Foto’s dag 1: Marcel Geerdinck