Jens Verbeek - KNSB Oost RTC

Jens Verbeek

Leeftijd: 17
Categorie: B2
Vereniging: Stokvisdennen
School/opleiding: BML Saxion Deventer

Pr’s:
500: 38.64
1000: 1.15.57
1500: 1.57.34
3000: 4.06.64
5000: 7.34.64

Even voorstellen…

Mijn naam is Jens Verbeek en ik ben 17 jaar oud. Dit is mijn eerste jaar in het RTC. Ik begon met schaatsen toen ik 10 jaar oud was. Toen ik 11 jaar oud was ben ik pas wedstrijden gaan rijden. Ik ben gaan schaatsen nadat ik een proefles aangeboden kreeg. Ik zat meer op het ijs dan dat ik op de schaats stond maar dit hield mij niet tegen om door te gaan.

Ik vind het schaatsen zo leuk, want het gevoel van het glijden op het ijs is echt zo fijn. Ook is schaatsen erg leuk, omdat er een grote variatie aan trainings soorten bij komt kijken zoals hardlopen, skeeleren, fietsen, schaatsen en krachttraining.

Het is allemaal even wennen in het RTC, het is allemaal net een stapje serieuzer, maar met de groep is het naast het harde trainen ook gewoon heel gezellig.

Van de vele soorten trainingen die we doen vind ik krachttraining het leukst in de zomer, omdat ik dit vorig jaar nog niet mocht doen. In de winter is dat natuurlijk schaatsen.

Naast het schaatsen heb ik dit jaar mijn Havo diploma gehaald en ga ik komend schooljaar beginnen aan de studie BML (Biologisch Medisch Laboratorium onderzoek) aan het Saxion college in Deventer. Door de topsport regeling op deze school kan ik mijn studie goed combineren met het sporten.

Groetjes, Jens