Persoonlijke sponsoren

Marit Steunenberg

Leeftijd: 21
Categorie: N3
Vereniging: CSV Vriezenveen
Opleiding: HBO-V –  Saxion

Pr’s:
500: 40.10
1000: 1.19.54
1500: 1.59.46
3000: 4.22.40
5000: 8.05.82

Website: maritsteunenberg.nl
Facebook: Marit Steunenberg
Twitter: Marit Steunenberg
Instagram: maritsteunenberg

Even voorstellen…

Hallo! Mijn naam is Marit Steunenberg. Ik ben één van de schaatssters van RTC Oost. Ik ben 21 jaar oud en volg de opleiding HBO Verpleegkunde op het Saxion in Enschede. Momenteel zit ik het 3e jaar van mijn studie en ik vind het erg leuk.

Op mijn 7e ben ik al begonnen met schaatsen. Eerst deed ik alleen aan shorttrack, daarna een combi met langebaan en als B1 junior heb ik de stap gemaakt om volledig over te stappen naar langebaanschaatsen. Het mooie aan langebaanschaatsen, vind ik, is dat altijd de snelste wint.

Ik ben begonnen in de baanselectie, heb vervolgens een jaar bij de gewestelijke selectie geschaatst en ben inmiddels al begonnen aan mijn 4e seizoen in het RTC. Dit jaar hebben we weer een leuke en enthousiaste groep met in totaal dertien rijders. Ook is het erg leuk dat we dit seizoen af en toe advies krijgen van oud Olympisch Kampioen Stefan Groothuis. Hier kunnen wij nog veel van leren!

We trainen zo’n 10 keer in de week in allerlei verschillende vormen. Op dit moment doen we de volgende trainingen: schaatsen, fietsen, hardlopen, core-stability en krachttraining. Het schaatsen vind ik natuurlijk de mooiste training. De andere trainingen doe ik puur omdat deze bijdragen aan het beter presteren op de schaats. De meeste trainingen doen we gezamenlijk en zijn altijd gezellig met de groep, maar ook serieus. Iedereen uit het team wil namelijk het beste uit zichzelf halen.