Muriël Meijer

Leeftijd: 20
Categorie: N2
Vereniging: D.S.V. de Skeuvel
School: UT – Biomedische technologie

Pr’s:
500: 40.39
1000: 1.18.94
1500: 2.01.22
3000: 4.21.78
5000: 7.36.94

Even voorstellen…

Hoi, hoi. Ik ben Muriël. Ik ben 20 jaar en ben rond mijn 12e jaar serieus gaan schaatsen. Eerst heb ik nog veel meer sporten (judo, ritmische gym en turnen) gedaan wat niks te maken had met schaatsen. Mijn eerste ervaring met het schaatsen was al wel veel eerder op natuurijs. Maar ik vond het altijd veel te koud en wilde liever lekker binnen in de turnhal trainen. Later ben ik veel intensiever gaan schaatsen en ben ik gestopt met de andere sporten. Toen begon ik er toch veel plezier aan te beleven en ging het met grote stappen vooruit.

Het leukste aan schaatsen is wel de variatie van trainingen. In de zomer zitten we uren op de wielrenfiets, skeeleren we veel en doen we looptrainingen. Daarnaast doen we ook nog krachttraining. In de winter doen we waar ik het meest van hou het schaatsen. Daarbovenop doen we nog steeds een krachttraining,veel fietstochten en looptrainingen.

Ik zit al vanaf mijn 16e in het KNSB Oost RTC en elk jaar is de groep weer anders. Ondanks dat heeft iedereen in het team hetzelfde doel: sneller en beter schaatsen. Het is heel leuk en een gezellige groep.

Naast het schaatsen heb ik niet veel tijd voor andere hobby’s. Ik zit nu op kamers in Enschede en studeer biomedische technologie op de UT. Het is niet altijd makkelijk zo een druk leven maar met mooie resultaten is het het allemaal waard.

Groetjes Muriël