Paulien Verhaar

Leeftijd: 20
Categorie: N1
Vereniging: D.S.V. de Skeuvel
Opleiding: Technische Geneeskunde

Pr’s:
500: 40.38
1000: 1.19.06
1500: 2.00.11
3000: 4.12.07
5000: 7.33.95

Even voorstellen…

Mijn naam is Paulien Verhaar, ik ben 20 jaar oud en op dit moment student aan de Universiteit Twente. Ik ben geboren in Amsterdam en heb vanaf mijn 2e tot mijn 18e in Castricum (Noord-Holland) gewoond. Ik ben naar Enschede verhuisd om daar Technische Geneeskunde te gaan studeren en te schaatsen bij dit RTC.

Toen ik 7 jaar oud was, ben ik begonnen met schaatsen bij de plaatselijke club V.K.I.J. (Vereniging Kennemer IJsbaan) op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Dit vond ik vanaf het begin al hartstikke leuk en ik ben elk jaar dan ook wat fanatieker gaan schaatsen. Eerst deed ik dit naast andere sporten die ik ook erg leuk vond, zoals atletiek. Verder hield ik me nog veel met muziek bezig (viool en piano). Later ben ik me echt op het schaatsen gaan focussen. Dit vond – en vind ik nog steeds – namelijk de allerleukste sport die er is. Afgelopen jaren heb ik bij de baanselectie in Alkmaar geschaatst en hier heb ik veel progressie gemaakt. Daardoor mocht ik doorstromen naar een RTC.

Omdat ik in Enschede ben gaan studeren, ben ik hier bij KNSB RTC Oost aangesloten. Ook ben ik lid geworden van de D.S.V. de Skeuvel, de studentenschaatsvereniging in Enschede. 

Het leuke aan schaatsen vind ik de afwisseling van de trainingsvormen (schaatsen, fietsen, krachttraining, looptraining, skeeleren). Zelf houd ik het meeste van de schaats- en skeelertrainingen, maar vanuit mijn atletiekverleden vind ik de looptrainingen ook erg leuk. Naast deze afwisseling vind ik het heel gaaf dat je zo makkelijk hoge snelheden behaalt en dat je nooit klaar bent met het perfectioneren van je schaatstechniek. Deze valt altijd nog te verbeteren, waardoor het nooit saai wordt.

Dit is mijn tweede jaar in dit team en het bevalt me vanaf het begin al erg goed. Naast gezellig kletsen tijdens trainingen en in de kleedkamer, wordt er door iedereen namelijk lekker hard getraind. Hierdoor is het zeker geen straf om die vele trainingen per week af te werken en hopelijk betalen al die trainingen zich deze winter voor iedereen uit!