Mijn ervaring over het trainingskamp in Paasloo – door Boika Maas

‘s Ochtends vroeg opstaan, spullen in de auto pakken, de laatste dingen controleren en vertrekken met weer de hoop op een mooi trainingskamp, zo ging mijn ochtend op de dag dat het kamp aanbrak.

Na een goeie eerste training stapte we weer in de auto richting Paasloo om onze huisjes in Villapark De Weerribben in te gaan. Toen iedereen zijn of haar kamer had gevonden en alles in orde was, kwam de laatste taak van de dag: het avondeten klaar maken voor iedereen en de eerste evaluatie. Het eten was op,  de belangrijke dingen besproken dus de eerste dag zat erop.

De tweede, derde en vierde dagen bestonden uit vroeg het bed uit, eten en dan de eerste training, gevolgd door een paar uurtjes om te rusten, het middageten en door te gaan naar het volgende onderdeel: de schaatstraining. In mijn mening waren de trainingen zeer goed te doen en ook gezellig om het samen te mogen doen met de andere RTC’s. De vrijdag was een rustige wedstrijdtraining waarin je even op adem kon komen.

Tijdens het weekend reden we de oefenwedstrijden waarin je de kans had om je tijden te verbeteren en je wedstrijd gevoel weer op te bouwen. In de avonden werd er in mijn huisje nog volop gepraat over onze ervaringen tijdens de wedstrijden en hard gelachen over de mooie dingen die we hadden gedaan tijdens dit kamp.

Boika Maas

📷 Michael Verbeek