Winst in finale Trachitol Trophy! – Verslag van Lars Woelders

Lars Woelders - Trachitol Trophy - Foto Glenn Wassenbergh

Gelukkig kon ik een dag eerder met Johan terug van het prachtige en geslaagde trainingskamp met het KNSB RTC Oost team in het Zuid Duitse Inzell. Nu kon ik met zekerheid starten in de Trachitol Trophy Vierdaagse. Vier dagen achter elkaar marathons bij de Beloften.

Dag 1
Donderdags de eerste in Enschede. 60 Ronden koers. Een harde en snelle koers met een gemiddelde snelheid van bijna 47 km/h. Het viel geen moment stil en het was aanpoten. Ruben startte ook, maar moest halverwege de strijd staken.
We hadden nog wel een poging gedaan om punten te pakken in het sprintklassement. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland. Uiteindelijk finish in het peloton.

Dag 2
Dag 2 in Utrecht was een pittige en zware koers over 80 ronden. Wel geprobeerd wat punten te pakken voor het sprintklassement, maar ik greep net naast de punten. Finish in het peloton met zware benen. Hopelijk een goed herstel voor morgen.

Dag 3
Hoorn. De benen voelden niet eens heel slecht. Met een goed gevoel en goeie moed naar Hoorn voor een koers over 100 ronden. Op de West Fries was een prachtige sfeer en een lekkere koers. Ik kon prima volgen en pakte zowaar puntjes voor het sprintklassement.
Wel waren de benen op en vermoeidheid ging een rol spelen. Het trainingskamp had natuurlijk ook al de nodige energie gekost. Ga ik nog starten de laatste dag, was de vraag die ik mijzelf stelde. Johan nog gebeld ‘s avonds en in overleg besloten niet meer van start te gaan. Toch was er twijfel.

Dag 4
Groningen. De benen voelden eigenlijk best goed zondagochtend. En ik wilde het ook graag afmaken, want ik was er speciaal een dag eerder voor terug gekomen uit Inzell. En iedereen zit er door na vier dagen. Dus op naar Groningen voor 120 ronden koers en kijken hoe het gaat. Het herstel was eigenlijk zo goed, natuurlijk doen de benen zeer, dat het in de wedstrijd prima ging. Ik kon mee met enkele ontsnappingen, die helaas mislukten. Maar reed ook een paar keer alleen weg, maar aangezien dit weinig zin heeft liet ik mij dan weer inlopen door het peloton.

Ongeveer 10 ronden voor het einde waren er 2 man weg, daar reed nog iemand naar toe. Ik sprong er ook naar toe en nog iemand die aansloot.
Met de kopgroep van 5 man reden we enkele ronden. Toen ik versnelde kon er maar 1 iemand volgen en dus waren we met 2 man en nog 4 ronden koers.
Het was alles of niets. Het peloton kwam steeds dichterbij, maar we bleven uit de greep.
Ik won de sprint van mijn medevluchter en dus winst bij de Beloften! 👍💪👌

Lars Woelders

Foto’s: Glenn Wassenbergh