World Cup Kwalificatie Toernooi – Verslag van Muriël

Terwijl de vorst in Nederland zijn intrede deed, werd in Heerenveen gestreden om de tickets voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Na een goed voorseizoen (waar niet iedereen ongeschonden uit kwam) waren het Paulien Verhaar, Marit Steunenberg en ik die aan de start stonden van de eerste echte grote wedstrijd in Thialf.

Op vrijdag reden wij alle drie de 1500 m. Ik mocht het spits afbijten en reed in de eerste rit naar een tijd van 2.02.05. Een paar ritten daarna reed Marit daar vlak boven naar een tijd van 2.02.73. Paulien startte als laatste van ons en reed naar een tijd van 2.02.10. Alle drie waren wij nog niet zo snel dit seizoen!

Zaterdag stond de 3 km voor Paulien op het programma. Ze mocht meteen starten in rit 1 en reed een hele stabiele race. Dit resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 4.16.84. Helaas voor Eline Jansen bleef ze als 1e reserve langs de kant staan.

Op zondag, de laatste dag mocht ik starten op de 1000 m. Met een historische lage luchtdruk reed ik naar een nieuw persoonlijk record van 1.18.94. Als afsluiter mocht Eline nog starten op de Mass start en met een sterk deelnemersveld werd ze heel knap 16!

Geschreven door: Muriël Meijer

📷 Erik de Weerd